yala weekdays mana ada keluar2 rumah..anam balik kerja ja penat..nak keluar malam harapan lah..so bahan nak cerita takda..apa yang hari2 ku buat ofcosla melantak (orang kedah cakap melantak tu makan)..tu yang entry makan2 masak2 ni da mencanak dalam blog nih..haha nak cerita anak, anak takda lagi..nak cerita kucing..tak minat kucing..hehe..nak cerita anam, apa yang menarik..
hah cuma anam ni otw nak buat master di unikl..tajuk da dapat..tapi aku dok suruh buat proposal tak buat2 lagi..haih nak buat master ke taknak ni?kikiki aii ok ja yu la ok ke tak..hiks
oooo jom story aku brunch apa harini..tngok dalam dalam kabinet spagetti ada. tengok dalam peti ais pun ada udang ada cheese bar.hah dalam kepala ni teringat nak buat olio spaghetti tapi olive oil takda n banyak gak bahan takda..
last2 aku decide buat ja spaghetti cheese...paling senang dalam dunia kot..jom aku nak share resepi spaghetti cheese versi linalilo..haha bahan ni takda sukatan ya sebab korang ikut suka n agak2 la untuk berapa orang makan..takda sukatan yang betul pun sebenarnya..agak2 ja
bahan:
- cheese bar
- air (kurangkan kalau nak pekat dengan cheese)
- spaghetti
- black pepper
- oregano
- udang
cara:
- rebuskan spaghetti hingga lembut..da masak, sila toskan.
- masukkan semula spaghetti ke dalam periuk plus air bersih
- masukkan cheese. gaulkan sehingga rata
- seterusnya masukkan udang. kacau sehingga udang masak
- masukkan oregano dan black pepper
- sebelum spaghetti kering, tutup api dan masukkan dalam pinggan
- sedia untuk dihidangkan
alhamdulillah aii kenyang..aku tak suka kering sebab cepat muak..tu yang berkuah sikit tu..harini hari nak abihkan stok barang basah..esok da nak ke banting..yang cousin haritu nya reception sebelah lelaki..
ok bye!!
4 comments:
yummylicious... x makan pun dah rasa kenyang...he he he...
@Farah Waheda Wahid hehe sila lah rajinkan diri buat spaghetti simple ni
ni gaya tekak org melayu. spageti basah. terbaik.
esa haha betui2..melayu sejati
Post a Comment