honeymoon KRABI (phiphi island)

untuk 3rd day kitorang amik pakej phiphi.. satu hari jugak tour dia..ada 4 island jugak tour kali ni..disebabkan aku tak rajin sangat akan ku compress 1 hari ni dalam 1 entry ni ja..jadi kalau panjang sangat aku merepek n banyak sangat gambar, kalau tak kuasa nak baca boleh close terus k..hee

dalam tour ni termasuklah maya bay, bamboo island, pileh island n phiphi island..n g snorkeling dekat2 monkey beach..kitorand tak  g beach monkey island tu sebab tour guide tu cakap "we didnt go to monkey beach because monkey not working today"..hahaha padahal memang dia tak nak g pun..tapi memang tak nampak monyet pun..hiks

*sorry entry ini bergambar
banyak gila gambar 

first2 sampai ni da muntah..padahal sebelum naik bot da telan ubat..tak berkesan!

bamboo island..relaxing in white beach..sangat halus pasirnya
terpegun!

bayang2 lagi..hak3

nampak monkey beach.tapi tak pegi dekat2 sana..dari sinila kami stop nak snorkeling..


mampu tengok ja org snorkeling..sebab baru lepas mabuk kan.ish

suami sapa ni selekeh sangat ni..kih3 im sorry

private beach..tak boleh jejak..boleh tengok ja..kalau jejak..kenala bayar denda yg tulis kat signboard tu

 
snorkeling dekat2 private beach tu

best..rasa nak lama2 tengok coral

maya bay..hah yang cita the beach tu..tapi sorry leonardo decaprio not working today.hehe

lorong nak ke toilet je pun..tapi bukan main cantik

 
depan maya bay signboard

 

da sampai di phiphi island

 dekat phiphi island nih kami lunch..makanan seperti besa..sedap!
 sebab tengah lapar kot kan..hehe

nak g semua negara ni..huwaa bila nak kaya ni?heehe


depan balai polis phiphi island..besar gak pulau ni..

 phiphi walkaway..hehe pepandai

husbeng poyo..sorry yek..hiks

tempat shopping..kat sini murah sikit dari aonang sana..bole shopping tshirt banyak siap2 di sini ya..

itu saja yang dapat ku tunjuk..malas da nak letak banyak2..ni pun da cukup banyak kan..untuk pakej phiphi island ni aku kena bayar 1100 bath seorang..jadinya seorang rm110 la lebih kurang..ok la kot harga ni sebab dengar blog2 lain review pun harga lebih kurang ni..

akan direview keseluruhannya n aktiviti lain dalam entry akan datang k..stay tune..akan ku bagitaw bajet semua n aktiviti waktu malam dan hari last..

entry lain krabi klik sini

bye

6 comments:

Syazana Zainn said...

nice places ever :)

hope dapat pi sana juga :D

Arfahani Arsad said...

bestnyaa! bersih air laut kt sana..
lovely greet from Egypt ^^

lina lilo said...

@Syazana Zainn ya memang best...silakan p..n book tiket awal2 bole dpt murah..hee

lina lilo said...

@Arfahani Arsad aa memang lain sangat dari laut kt sini yang tak brapa bersih..thanks for visiting my blog

AisYa IeyKa said...

follow , plezz follow bck erkk http://aisyaieyka.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
This Blog is Protected. Copyright 2008 © Design By Linalilo