Alhamdulillah I'm pregnant!

syukur kepada Allah SWT
rezeki dari ALLAH..tak ku sangka aku n suami bakal mendapat seorang zuriat..
terima kasih untuk semua yang mendoakan aku n suami..aku sangat bersyukur dengan rezeki ini
InsyaAllah berkat doa kalian mudah-mudahan aku dan kandunganku ini selamat sehingga 9 bulan bersalin yer.. Aminn...
doa ku juga mengiringi kawan-kawan yang masih berusaha mendapatkan cahayamata..
bersabar la.. sebaik-baik perancangan dari Allah juga :)
satu pesanan dariku jangan henti2 merintih, meminta,berdoa padaNya..

 
first time buat ultrasound..8week time ni

untuk semua yang tak tahu, period aku ni tak regular..ikut suka hati jerr bila dia nak mai..so aku nya period da lewat banyak minggu da..nak cakap banyak tu memang banyak la sebab last period tengah bulan 2 ni da tengah bulan 4 pun tak muncul2 lagi.tu yang buat tak tahu ja.test pun lambat..hee..

da tu da nak dkat 2bulan tak muncul2 period, aku pun test upt sendiri sebelum subuh hari apa tah da tak ingat..kikiki tak sangka double line..aku pun cakap a kat anam ada double line kat upt tu..hee dia pun relax ja..takda reaksi apa pun..kui3..

malam tu jugak g klinik g cek buat ultrasound n tak sangka da 8 minggu da pun time cek tu..huuu lambat btuii aku taw ada baby dalam perut aii..huu..Alhamdulillah da nampak heartbeat time tu..bestnya tak terkata..syukur syukur syukur..

sekarang Alhamdulillah morning sickness ku da berkurang..tu yang start berblog nih..huu..
actually bukan morning la tapi evening sickness..asal petang ja semua masalah mai..tido je sepanjang masa..tapi yang paling ku syukur, aku takda muntah2 cuma penat letih sakit kepala mual2 je..tapi tu pun sebulan jugak tak bole masak dapur n malas nak buat kerja2 rumah..huuu


goodbye 1st trimester..hai2 2nd trimester..be nice ok..
pasni aku kan aktif berblog balik ya..tapi mostly mestila about my pregnancy ni kan..hehe jangan muak k..hee

ALHAMDULILLAH!!
Semoga anak yang di kandung ini menjadi anak yang soleh dan solehah..InsyaAllah

20 comments:

aLia aLi said...

Tahniah kak . Semoga zuriat ni akan menambahkan kasih sayang antara hubungan suami isteri akak :)

Mimie Najib said...

tahniah..jaga baby lek lok ye.. =)

SarahSyafiq said...

alhamdulillah.tahniah :)

Amalina Hussain said...

tahniah...jaga diri elok2..banyakkan amal surah surah pilihan untuk ibu mengandung taw..;)

anisfarhani said...

Alhamdulillah. Tahniah ye :)

Imani Iwani said...

allhamdulilah tahniah..:)

✗ ⓕⓘⓕⓘⓨ ⓕⓘⓣⓡⓘⓐⓝⓘⓔ ✗ said...

semoga sihat-sihat selalu and selamat melahirkan bby kelak. hehe. done klik nuffnag akak :D kiki

Aina Sofea said...

alhamdulillah .. tahniah ! :)

orangekecik said...

wahhh nak dpt bby laaa..
tahniah kak (:

Nory Zoulkefle said...

tahniahhh...bestnya nak dapat baby..

Nur Amalina Maisarah said...

wahh..congratz :D moga kandungan akak sihat and selamat ^.^

farah deena said...

TAHNIAH SIS :) .SEMOGA SUAMI DAN SIS BAHAGIA SELALU DGN KHADIRAN BABY ! ^^

lina lilo said...

thank you semua..doakan bb sihat dan ku pun sihat ;))

Kenit Cinonet said...

tahnaih lina, semoga ibu dan anak sihat2 selalu. Jaga kandungan baik2 ok (^_^)

dr. Tubagus said...

Congratulation. Semoga janin yang engkau kandung menjadi orang yang berguna bagi agama, orang tua dan negara

AbgferOz said...

tahniah.. semoga selamat semuanya :)

Syaza Nazura said...

Salam! Jemput join giveaway! :D http://www.syazanazura.com/2013/06/giveaway-silent-confessions.html

p/s. TAHNIAH! Moga selamat dan sihat sejahtera kandungan, insyaAllah :D

Hime said...

tahniah,semoga dpt zuriat yg soleh/solehah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
This Blog is Protected. Copyright 2008 © Design By Linalilo