18 minggu!!

hai.. lama kan tak update. hehe. biasala tak dek masa free (kekonon). ya la setiap weekday aku ada training pastu weekend pulak balik kampung cari makan. hehe

minggu ni aku dah 18 weeks. baby bump pn belum nampak tapi macam da nampak. uwaa tidak mungkin aku akan gemuk?? wuu wait n see!!

setakat ni belum rasa lagi pun baby kick. tahla maybe baby ada kick tapi aku taktaw yg tu dia nya kick kan. haha.. takpalah nanti bole la kot taw rasa kick or baby movement ni camna kan. sabaq mommy tak lama da. hahaha..

masuk 4 bulan ni da takda alah yg loya2 tu. fully discover! cuma sekarang ni nafsu makan makin menjadi-jadi.. huaa time makan tak sedaq.. sekarang baru nak sedar kan. haha sangat.. takutnya badan naik mendadak nanti susah nak slim balik. kikiki

yang lain tu takda apa da kot. normal la kan banyak angin n perut sebu. baru j makan 5 minit, tiba2 da lapar macam nak pengsan. ayo.. sekarang gigi asyik la tak ok. pasni kena buat appoinment dengan dentist pulak kot. fuhhh!!

haritu masa week 14 aku ada checkup n ada buat ultrasound untuk kali ke3 sebab nak confirm EDD..yang happy nya dapat tengok baby dok senaman pagi..huaaa sangat la excited tengok baby aktif camtu..aduhh tak sabarnya nak tunggu dia kluar ke dunia nih.kih3..

weekend 2 minggu lepas aku n husband g mothercare gurney untuk tengok2. yala kan tengah sale. last2 sempat jugak beli bib, socks n gift set romper tu. bole la sebab ada less 20-60%..

sebenarnya aku ngah blur lagi apa yang aku kena beli lagi. huaaa help!!

tu ja kot nak cakap..doakan aku dan kandungan selamat dan selalu..bye!

3 comments:

Maria Firdz said...

moga sihat dan selamat... :)
makan jgn tak makan... hehe

HASRUL HASSAN said...

As-Salam. Semoga perjalanan untuk menjadi ibu dipermudahkan. Saranan saya, banyakkan pendekatan agama semasa dalam mengandung ni. Eksperimentasi saya, banyak baca ayat-ayat Al Quran berkaitan kebijaksaan, kecantikkan dan ketaatan dalam agama.

Dengarkan pada baby dalam kandungan.

Dan ... pastikan suami join sekali.

www.hasrulhassan.com

~emi~ said...

Wahhh..skak nak dapat baby ke? Baby first ea? BEstnya..mesti akak tak sabar kan. Heee...hope semua selamat & dapat baby comel nanti :)


btw jom singgah ke blog sy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
This Blog is Protected. Copyright 2008 © Design By Linalilo