tunang outfit



 



baju tunang aku simple ja. kain beli di jakel sungai petani sebab at first g jakel nak cari baju nikah tapi takda yang berminat pun which is color putih. last2 bila SG tu tnujuk kain ni berkenan lak tapi aku taknak nikah warna lain selain putih.so aku decide nak jugak kain ni untuk buat baju tunang. jenis kain ni macam ala2 thai silk tapi aku tak taw exact nama dia apa. harga kain ni reasonable and berbaloi dan puas hati. the beands n bunga tabur tu memang originally ada dah.bukan tempah asing k! lepas da beli kain aku g tempah kat tailor yang memang biasa aku selalu dk tempah baju kurung untuk raya and baju untuk juai kat butik mama aku pn upah kat makcik dah ni. upah dia pn not bad. berbaloi dgn outcome. tapi first2 g ambil ada juga yang tak puas hati sebab my mom cakap kt lengan tu tak ikut shape sgt.tak mengecik kat pegelangan tangan tu. my mom kan nk sebiji design kat lengan which is same in the majalah pengantin. so terpaksa alter and after that saya sangat2 puas hati n sangat happy tak terkata. haha. 

kt bawah ni ada gamba anak tudung yang aku tempah kat Modest modish.cakap j corak mana yang berkenan n dia akan buat ikut tema kita. tema tunang aku ialah pink purple n the inner come perfectly to me by post n sangat2 puas hati. so sesapa yang nak tempah kat akak ni bole la contact di facebook beliau Modest modish n hanya RM25 sahaja. murahkan!! and thanks to Nabila Jamel for lend me the veil. actually dia yang make up kan aku. bole g fb beliau untuk dapatkan perkhidmatan beliau iaitu MUA, inai, hantaran n etc. her butik is in Armcorp Mall.



2 comments:

syad said...

hai awk, awk tak nak sewakan ke baju tunang ni? huhu cam berminat je nak pakai untuk tunang kalau muat hehe nica lah! :)

lina lilo said...

tak sewa kot..nak simpan kat anak cucu n mmg nak pakai sendiri pun pasni..hehe..nanti konvo,raya still nak pakai..hee recycle!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
This Blog is Protected. Copyright 2008 © Design By Linalilo