satu malam di bukit antarabangsa

hai weekend yang lepas daku n mr khairul anam gerak ke KL untuk amik stok barang raya. ooh btw untuk pengetahuan semua daku ada kedai family yang menjual pakaian wanita. pergi hari jumaat petang dan balik hari ahad. hari ahad pulak singgah di Ipoh untuk renovate kedai baru nak buka di Mydin Mall manjoi, Ipoh. btw g sana bukan dengan my fiance saja tapi dengan my parents gak.

on saturday dari pagi ke petang pegi shopping sampai penuh kereta. lenguh kaki sampai nk patah tak payah cakap la. memang penat sangat. then abih shopping tu g makan di bandar permaisuri Cheras kat sup meletup. my kazen owner sup meletup ni taw. dia punya sup memang terbaik lah.

bila da settle down makan n semua2 baru lah ke bukit antarabangsa. kat bukit antarabangsa ni rumah anam's makcik. memang da plan nak g tidur rumah dia 1 malam. rumah dia ada her daughters which are baby n toddler.tu yang best sangat2 g situ. bila da rehat2 kejap n bersih2 kan diri mula la aktiviti yg ditunggu iaitu masak2. ya Allah memang heaven punya sedap. 5/5 lah the best dia. hehe

apa yang kitorang masak ialah baked mac n cheese. yang ni memang da request sebelum sampai rumah dia lagi, so semua bahan2 dia da prepare. time masak tu daku tolong potong2 n kacau2 j. hehe *takretimasak oopsssss...tapi kalau nak resipi bole emel me n daku akan bagi resipi mac n cheese ni. hee

  yang da siap. superyummylicious!!

stock up kecik2. dapat la kitorang tapau esok tu

selain tu, makcik anam and i call her cikna gak masak cheese cake n memang yang ni pun da request awal2. yang ni pun sangatla sedap. memang teringat-ingat sampai sekarang lah. kan dia ada tapau untuk kitorang esok tu tapi dakudok berebut dengan kerul anam macam budak-budak. haha..

cheese cake @ bengkang cheese..kui3

sedapnya makanan cikna.thank you cikna even belum jadi anak sedara. haha segan. 
sebenarnya g sini ada sebab. pegi sebab untuk reception sebelah kelantan dorang DIY j doorgift iaitu tot bag. jadi mr kerul anam ada beli kain 2 kayu. itu sebab g situ untuk hantar that kain. cikna nak jahit sendiri bag tu. dia yang volunteer diri sendiri untuk buat doorgift ni. jadi anam pun ok je. hasil nya tunggu nanti reception tahun depan. haha punya lama lagi nak boleh tengok kan3..huu

ok akhir sekali just nak tunjuk gambar2 yang aku sempat amik masa kat sana aaawww da rindu dengan her daughters already. nanti aku update la gmba dorang..takde usb lak..(da update)



 faliesya

 
 abang showed what? *faliesya asyik tersasul ja uncle ke abang.hehe
*buang janggut pls kalo nak nampak muda.haha

 baby fydeanna minta digomol..aumm pipi dia

 kain 2 kayu yang dibawa n the baby. i mish u dy.

k bai....

2 comments:

ciksusu said...

waaa...sedapnye!! lina nak resepi boleh?? hee
emel kte ye ;)

fadhilahsyuhada@yahoo.com

lina lilo said...

waaa cepatnyaaa
da emel ;))
nanti share2 ya bila da jadi..kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
This Blog is Protected. Copyright 2008 © Design By Linalilo